milivolt electronics world news Aydn\'da_kadastrosu_olmayan_mahalleler_grld-didimhaber.net
21-01-2016

Aydn\'da kadastrosu olmayan mahalleler grld

Aydn\'da_kadastrosu_olmayan_mahalleler_grld

Aydn l Koordinasyon Kurulu, 2016 yl 1. dönem toplantsn yapt. Toplantda, bugüne kadar çeitli sebeplerle kadastro çalmas yaplmayan 16 mahallenin skntlar görüüldü.

Bugüne kadar Çine ilçesinin Topçam, Karpuzlu\'nun Umcular, Koçarl\'nn Akmescit, Baarck, Çeme, Çall, Gaffarlar, Gözkayas, Mersinbelen, Karaaaç, Karacaören, Kzlcabölük, Baarck, Kullar, Yacdere, Dereköy ve Sapalan mahallelerinde kadastro çalmas yaplmad belirtildi. Koçarl Belediye Bakan Mutlu Öztürk, bu sebeple buralarda oturanlarn arazilerine tapu, evlerine elektrik ve su abonelii alamadn söyledi.

Aydn Kadastro l Müdürü Ali Tunal ise 16 mahallede tesis kadastrosunun henüz yaplmadn kaydetti. Umcular dndaki 15 mahallede, fstk çam sebebiyle kadastro çalmas yaplamadn belirten Tunal, \"Orman Bölge Müdürlüü ve Kadastro Bölge Müdürlüü olarak, buralarda kadastro çalmalarnn balatlmasyla ilgili belli periyotlarla toplantlar yapyoruz ancak vatandalarmzn, fstk çamlarnn mülkiyetinin kendi adlarna yazlmas yönünde beklentisi var. Kadastro çalmas yapldnda, fstk çamlarnn Hazine adna orman vasfyla tescil olacan bildikleri için vatandalarmz, bu çalmann yaplmasna scak bakmyorlar. stekli olmadklar için de genel müdürlüümüz çalma balatmyor.\" diye konutu.

Karpuzlu Kaymakam Durdu Yusuf Ark da Umcular Mahallesi Muhtarl\'nn, kadastro çalmas yaplmas için kendilerine dilekçe verdiini, Kadastro Müdürlüü\'ne havale ettiklerini söyledi. Koçarl Belediye Bakan Mutlu Öztürk ise fstk çamnn olduu yerde sahiplik belgesiyle meselenin çözülebileceini dile getirdi. Koçarl\'daki 14 mahallenin kadastro çalmas yaplmas için istekli olduunu belirten Öztürk, unlar kaydetti: \"Kadastro çalmas yaplmad için 14 mahallemiz ciddi sknt yayor. Tapular olmad için elektrik ve su abonelikleri alamyorlar. AYDEM bazen iine gelirse abonelik veriyor, çou zaman da vermiyor.\"

Aydn Vali Yardmcs Necdet Türker, fstk çam bulunan yerler için vatandalara sahiplik belgesi verilmesi gerektiini, yoksa aaçlarn bakmsz kalacan ve rekoltenin düeceini dile getirdi. Türker, meselenin vatanda küstürülmeden çözülmesi gerektiine de dikkat çekti. Mula Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara ise Kadastro Müdürlüü\'nün, ilk defa kadastro yaplacak yerler için 5304 sayl kanun kapsamnda ihale açmas gerektiini belirterek unlar söyledi: \"Biz bunu bildiimizden dolay Kadastro Müdürlüümüz\'le de, mahalle muhtarlaryla da ortaklaa her yl toplantlar yapyoruz. Malumunuz oralarda, sorunu olmayan birçok vatanda, \'kadastro geçsin, tapumu alaym\' istiyor ama orman ile ilikili yeri olan 10 veya 20 kii, kadastro yapldnda sknt yaayacan düünüyor. Bu endieyle çalmalarn yaplmas, geçmiten bugüne kadar ötelenmitir.\"

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..